Alagút műkörmös UV lámpaSzámos műköröm építő dilemmája az, hogy milyen UV lámpát válasszon a munkájához. A piacon megannyi különböző UV lámpa van forgalomban, s természetesen minden gyártó és forgalmazó a sajátját dicséri. Egy kezdőben joggal merül fel a kérdés: egy csöves vagy kétcsöves? Hány wattos? Melyik jobb, az egykezes vagy a kétkezes? Alagút vagy UFO? Az alábbi tudnivalók után remélhetőleg kissé könnyebb  lesz majd a döntés.

A legfontosabb az, hogy az UV lámpában a wattok nem adódnak össze. Tehát, egy 9 wattos csővel ellátott lámpa ugyanúgy megkötteti a zselét a körmön, mint a 36 wattos. Ami viszont nem elhanyagolható, hogy azokban a lámpákban köt biztonságosabban a zselé, ahol a köröm felületét körbe éri az UV fény. Jelesül, biztos kötést eredményez egy olyan lámpa, amiben nem csupán felülről, hanem oldalról is érkezik UV fény.

A lámpák fényterelését gyakorta fényvisszaverő tükrökkel, tükör hatású fóliákkal segítik, ám ezek hatékonysága is igen eltérő lehet. Biztosabb eredményt érhetünk el olyan lámpával, amiben a fényvisszaverés tükrökkel biztosított, s ezáltal a köröm felületét mindenhonnan egyenletes fény éri. Nagyon fontos, hogy a lámpák belsejét folyamatosan tartsuk tisztán. A poros, maszatos lámpa kevesebb fényt ad, a fényterelő tükrök pedig nem tudják betölteni a funkciójukat.

A tisztításuk egyszerű, Cleanseres törlőlappal töröljük át a tükröket, illetve a fénycsőhöz, vagy a házhoz, burkolathoz odakötött kis zselédarabkákat is itassuk át Cleanseres törlőlappal, majd pattintsuk le a felületről.

A nagyobb teljesítményű lámpákat ventilátorral látták el, ezzel is gátolva a fénycsövek túlmelegedését. Az időkapcsolós lámpák fénycsövei a ki-bekapcsolás miatt  előfordulhat, hogy kicsivel hamarabb szorulnak cserére, de általában ezeknek a lámpáknak a fénycsövei igen hosszú, több száz óra időtartamúak.

Led lámpaA  LED lámpák a műkörömipar új technológiájú eszközei. A zselé kötéséhez szükséges fényt bocsájt ki - hasonló módon az UV lámpához, de más frekvencián, ezért a ma kapható zselék 80 százaléka gond nélkül, rövid idő alatt megköt  benne. Ezeknek a lámpáknak azonban a hatékony, kötésbiztos össz-üzemideje  alacsonyabb a hagyományos UV társaiétól. Az 5-10 másodperces kötésidő, amivel a LED lámpa büszkélkedhet, azonban teljességgel mégsem kihasználható, hiszen aligha akadna valaki, aki ennyi  idő alatt a másik kézen akár egy körömre is biztonsággal fel tudná hordani a zselét. A gél lakkozásnál azonban megtakarítható vele bizonyos mennyiségű munkaidő.

Az UV-LED lámpa az imént felsorolt két lámpa mutációjaként született meg, azonban ennél a lámpánál is érdemes arra odafigyelni, hogy a zselés köröm minden oldalát, ne csupán a felületét érje köttetés közben a fény.
B.E.

Login Form

Műkörmös városok

Műkörmös Tarján
Műkörmös Budapest 20. ker.
Műkörmös Egercsehi
Műkörmös Makó
Műkörmös Tát
Műkörmös Ács

Hirdetés

Műkörömépítő tanfolyam - neked
Körömfutár - ingyenes kiszállítás
Körömlakk - proteinnel, mirhával
Műköröm csiszológép -CrystalNails
Műkörmös kereső - körmös oldalak
Műköröm step by step - leírások
Xtreme Tip-ek, Hologramos dísz, New Spring 2009, Aprószálas porcelánok, EzFlow színes por készletek, 3D sűrű színes zselék, Oktató füzet, DVD, Tip-ek, Sablonok, GEL-LAC Készletek, GEL-LAC Pen – Zselés-lakk ceruza, Francia építő zselék, KRÓM LAKKOK, Snow Crystal színek, UV lámpák, GEL-LAC - Fashion 2011, Gold Glamour collection körömlakk, THERMO - Műköröm zselék, Rózsaszín építő zselék, Giga pigment Fine Powder, Crystal Shine System,