Alagút műkörmös UV lámpaSzámos műköröm építő dilemmája az, hogy milyen UV lámpát válasszon a munkájához. A piacon megannyi különböző UV lámpa van forgalomban, s természetesen minden gyártó és forgalmazó a sajátját dicséri. Egy kezdőben joggal merül fel a kérdés: egy csöves vagy kétcsöves? Hány wattos? Melyik jobb, az egykezes vagy a kétkezes? Alagút vagy UFO? Az alábbi tudnivalók után remélhetőleg kissé könnyebb  lesz majd a döntés.

A legfontosabb az, hogy az UV lámpában a wattok nem adódnak össze. Tehát, egy 9 wattos csővel ellátott lámpa ugyanúgy megkötteti a zselét a körmön, mint a 36 wattos. Ami viszont nem elhanyagolható, hogy azokban a lámpákban köt biztonságosabban a zselé, ahol a köröm felületét körbe éri az UV fény. Jelesül, biztos kötést eredményez egy olyan lámpa, amiben nem csupán felülről, hanem oldalról is érkezik UV fény.

A lámpák fényterelését gyakorta fényvisszaverő tükrökkel, tükör hatású fóliákkal segítik, ám ezek hatékonysága is igen eltérő lehet. Biztosabb eredményt érhetünk el olyan lámpával, amiben a fényvisszaverés tükrökkel biztosított, s ezáltal a köröm felületét mindenhonnan egyenletes fény éri. Nagyon fontos, hogy a lámpák belsejét folyamatosan tartsuk tisztán. A poros, maszatos lámpa kevesebb fényt ad, a fényterelő tükrök pedig nem tudják betölteni a funkciójukat.

A tisztításuk egyszerű, Cleanseres törlőlappal töröljük át a tükröket, illetve a fénycsőhöz, vagy a házhoz, burkolathoz odakötött kis zselédarabkákat is itassuk át Cleanseres törlőlappal, majd pattintsuk le a felületről.

A nagyobb teljesítményű lámpákat ventilátorral látták el, ezzel is gátolva a fénycsövek túlmelegedését. Az időkapcsolós lámpák fénycsövei a ki-bekapcsolás miatt  előfordulhat, hogy kicsivel hamarabb szorulnak cserére, de általában ezeknek a lámpáknak a fénycsövei igen hosszú, több száz óra időtartamúak.

Led lámpaA  LED lámpák a műkörömipar új technológiájú eszközei. A zselé kötéséhez szükséges fényt bocsájt ki - hasonló módon az UV lámpához, de más frekvencián, ezért a ma kapható zselék 80 százaléka gond nélkül, rövid idő alatt megköt  benne. Ezeknek a lámpáknak azonban a hatékony, kötésbiztos össz-üzemideje  alacsonyabb a hagyományos UV társaiétól. Az 5-10 másodperces kötésidő, amivel a LED lámpa büszkélkedhet, azonban teljességgel mégsem kihasználható, hiszen aligha akadna valaki, aki ennyi  idő alatt a másik kézen akár egy körömre is biztonsággal fel tudná hordani a zselét. A gél lakkozásnál azonban megtakarítható vele bizonyos mennyiségű munkaidő.

Az UV-LED lámpa az imént felsorolt két lámpa mutációjaként született meg, azonban ennél a lámpánál is érdemes arra odafigyelni, hogy a zselés köröm minden oldalát, ne csupán a felületét érje köttetés közben a fény.
B.E.

Login Form

Műkörmös városok

Műkörmös Tata
Műkörmös Szigetmonostor
Műkörmös Tiszaújváros
Műkörmös Sopron
Műkörmös Tahitótfalu
Műkörmös Körösszakál

Hirdetés

Műköröm tanfolyam - OKJ képzések
Műköröm díszítés -kombinált köröm
Műkörmös kereső - körmös oldalak
Körömfutár - ingyenes kiszállítás
Crystal Nails műköröm
Műköröm minták - műköröm képek
UV lámpák, THERMO - Műköröm zselék, Hagyományos porcelán, Gyöngyházfény, 3D sűrű színes zselék, Japán flitter, Master porcelán porok, Fedő zselé, Neon színek, Plakátok, Sparitual lakkok, Fémeszközök, Türkiz kövek, Luxus kagylólapok, Gold Glamour collection körömlakk, Diamond Collection körömlakk, Pigmentek, GEL-LAC Pen – Zselés-lakk ceruza, Holoprism Collection körömlakk, Nyolcszög Dazzling,